A legvagányabb konyhaötletek és megoldások 2017-ben

Konyhatrend

Konyhatrend

Izgalmas variációk fehér konyhára

2017. február 02. - Horváth Árpi

A konyhák esetében is tartja magát az örökérvényű igazság, mely szerint a fehér szín soha nem megy ki a divatból. Könnyen unalmassá válhat azonban, ha nem vegyíted más színekkel. Mi történik, ha fehér konyhádba fekete bútort választasz? Vajon jól mutat a zöld és a fehér együtt? Nézz rá 7+1 izgalmas konyhatípusra, és tudd meg hogyan dobhatod fel fehér konyhádat.

7+1 lenyűgöző színkombináció fehér konyhádhoz

Letisztult elegancia - egy fekete - fehér páros

Egy fehér konyhában igazán elegáns hatást kelt a fekete szín, főleg, ha matt árnyalatot választasz. Ahogy arról korábban is írtam a fekete munkalapok uralni fogják a konyhatrendeket az idei évben, de akár egy fekete szekrénysor is nyerő párosítás lehet fehér falaiddal. Konyhád akkor tündököl majd leginkább ezzel a színkombinációval, ha mindig rend uralkodik, és a pulton is csak a legszükségesebb eszközöket hagyod elől.

fekete.png

A tengerész konyhája - a kék és a fehér találkozása

A kék és a fehér kombinációja óriási népszerűségnek örvend az elmúlt néhány évben. Kellemesen vidám hangulatot árasztanak az olyan fehér szekrények, amelyeknek az ajtaja, vagy fiókja kék. Szintén remek megoldás, ha a megnyugtató hatású kék falak mellé csupa fehér konyhabútort választasz. Dobd fel az összképet egy csíkos szőnyeggel, és máris a tengerész konyhájában érezheted magad.

ke_k.png

A klasszikus arisztokrata - Ékes elegancia fehérben és aranyban

Ez a fajta ékes elegancia csak a legnagyobb konyhákban mutat jól. A fehér bútorok az arany és rózsaarany színátmenetekkel erőt és határozottságot sugallnak. Tovább erősítheted konyhád arisztokratikus hangulatát, ha a falakon is kombinálod a fehér és az arany színeket. A dekorációk és kiegészítők megválasztásánál figyelj oda arra, hogy az adott korszakból valók legyenek, máskülönben könnyedén elronthatják az összképet.

klasszikus.png

Rusztikus - Fehér konyhával is vissza a természetbe

Ha nem mersz bevállalni egy olyan konyhát, amelynek minden felületét fa borítja, de szereted a rusztikus hangulatot, akkor ez a te konyhád. A fehér plafon tiszta ragyogásából szem elé kerülő fa mestergerendák, a durva kidolgozású asztal és polcok együtt fantasztikus atmoszférát teremtenek. Ennél a konyhatípusnál ragaszkodj az egyszínű, fehér falakhoz. Azonban bátran rakjál ki az ablakpárkányba és a pultra is több zöld növényt dekorációként, ezzel szinte behívva a természetet otthonodba.

rusztikus.png

Szűk térből is a maximumot - a fehér szín tértágító hatása

A fehér tágítja a teret, ezért sokan választják ezt szűk konyhájukhoz. Az élénk és sötét színekkel viszont pont az ellenkező hatást éred el, ezért is célszerű fehér bútorokat választani a kicsi konyhákhoz. Fogadd meg az iménti tanácsot a munkalap választásakor is és dönts egy halvány barna árnyalat mellett, konyhád pedig garantáltan tágasabbnak tűnik majd.

szu_k.png

Két unalmasnak hitt szín találkozása - egy szürke és fehér páros

Ne félj a szürke színtől, hiszen 2017-ben az egyik legdivatosabb megoldás lesz a konyhákban. Egy olyan konyhában, ahol a fehér szín uralkodik, a szürke egyaránt jól mutat bútorokon és egy-egy falfelületen is kiegészítőként. Jusson eszedbe, hogy a kevesebb néha több, vagyis esztétikusabb, ha csak egy falat színezel szürkére, vagy a szürke bútorok mellé választasz fehér fiókokat és szekrényeket is konyhádba.

szu_rke.png

Formabontó falak - tégla ötletek fehér konyhába

Ha szeretnéd feldobni az egyik falat fehér konyhádban, de nem találsz olyan színt, amely passzolna bútoraidhoz, akkor nyúlj bátran a téglához. A legmodernebb bútorokhoz inkább a fehérre festett tégla illik, más esetben nyugodtan használd a klasszikus téglaszínt, ami izgalmasan töri meg a fehér falak monotonitását. Bármelyik mellett megoldás döntesz is, abban biztos lehetsz, hogy igazán otthonossá varázsolja majd lakásod.

te_gla.png

A (túl) modern hófehér

Ahogy fentebb is említettem, a legalapvetőbb szabály a fehér esetében, hogy mindig társítsd valamilyen más színnel. Önmagában ugyanis könnyedén teheti unalmassá konyhádat, a tágas terekben pedig az üresség hatását kelti. Ennél a konyhánál a minimalista stílus kissé megtöri a fehér egyhangúságát, de ezt a fajta megoldást csak akkor ajánlom, ha igazán bátor vagy.

modern.png


Ha érdekel, hogyan lehet panelban is egy ütős, igazán modern konyhád vagy nem akarsz lemaradni a 2017-es konyhai trendekről, akkor böngéssz tovább blogunkban. Számos hasznos tanácsot és izgalmas konyhai összeállítást találsz még ide kattintva »

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatrend.blog.hu/api/trackback/id/tr7612174802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása