A legvagányabb konyhaötletek és megoldások 2017-ben

Konyhatrend

Konyhatrend

9 lenyűgöző és divatos szín álmaid konyhájához

2017. május 04. - Horváth Árpi

A konyha a családi élet egyik fő színtere, ezért különösen fontos, hogy ne csak a főzés közben érezd jól magad. Az otthonos hangulat megteremtése elképzelhetetlen a tökéletes szín eltalálása nélkül, ami nagyban függ konyhád stílusától is. Nézd meg ezt a 9 elképesztően divatos színt, és máris megtudod, hogy melyik passzol leginkább hozzád és a konyhádhoz.

1. Retro életérzés narancssárgában

A retro elképesztően divatos, de merész választás is, ha konyhád stílusáról van szó. Éppen ezért a legapróbb oda nem illő elem is elronthatja az összképet. Az élénk narancssárga bútorokkal azonban nem lőhetsz mellé, és a korabeli Amerika kertvárosi hangulatát varázsolhatod otthonodba. A hatást fényes metál élekkel és fogantyúkkal fokozhatod.

konyha_narancs.png

2. A tértágító fehér

A fehér az egyetlen szín a konyhában, ami soha nem megy ki a divatból, és szinte bármelyik stílus mellett remekül mutat. A szűk helyiségekben pedig egyenesen csodára képes a tértágító hatása miatt. Egy kis konyhában sokkal kényelmesebben érzed majd magad, ha a fehér falak és világos fa kiegészítők mellett döntesz.

konyha_fehe_r.png

3. A szürke az új fehér

A 2017-es konyhatrendek egyik legnagyobb őrülete a fehér felületeket felváltó szürke szín, amely lenyűgözően fest a falakon és a bútorokon egyaránt. A hatalmas, letisztult szürke szekrények pedig nem hiányozhatnak egyetlen minimalista konyhából sem, ám a képet elnézve ezt koránt sem fogod bánni. Gyönyörű igaz?

konyha_szu_rke.png

4. Modern konyhák feketében

A minimalista konyhák másik alapszíne a fekete, amibe nemcsak azért szeretsz majd bele, mert elegáns hangulatot varázsol otthonodba, hanem elképesztően elegáns és még tisztítani is könnyű. A sötét árnyalatok viszont összenyomják a teret, így a fekete bútorok leginkább a tágas, modern konyhákban mutatnak jól. És persze a munkalapokon. Nézd csak.

konyha_fekete.png

5. Energikus piros

Természetesen nem feledkeztünk meg a vidámabb színekről sem, mutatunk is rögtön egy modern és fiatalos konyhatípust. Szereted a pörgést és aktív életet élsz? Fejezd ki ezt olyan energikus színekkel, mint a piros vagy a bordó. Akár a falak, akár a bútorok színét dobod fel ezekkel az árnyalatokkal, az garantált, hogy soha nem fogy majd el a lendület főzés közben, és a reggelek is pörgősebben indulnak.

konyha_piros.png

6. Nyugalmat árasztó kék

Ha inkább a visszafogottabb színeket kedveled, akkor a nyugalmat árasztó kék konyhákat neked találták ki. Két tanácsot azonban fogadj meg, ha nem szeretnéd, hogy a kék nyomasztóvá tegye konyhádat:

  • A sötét árnyalatokat ellensúlyozd olyan világos kiegészítőkkel, mint fehér bárszékek, munkalap, bögrék vagy gyümölcsöstál.
  • A kék falak azokban a konyhákban mutatnak a legjobban, ahol sok a természetes fény, nagyok az ablakok.

konyha_ke_k.png

7. Vidám frissesség zöldben

A zöld falak is nyugtatólag hatnak a konyhában, ráadásul a tavasz üde frissességét varázsolják otthonodba. Az élénk, harsány árnyalatokkal pedig egy kis vidámságot is csempészhetsz a konyhába.

A zöld kiegészítők egyébként zseniálisak a fehér felületekkel kombinálva is. Ha nem szeretnéd az összes falat lefesteni, akkor egy csempézett felülettel is nagyot dobhatsz konyhád hangulatán.

konyha_zo_ld.png

8. Elegancia bézsbe öltözve

A bézs sokáig tabunak számított a konyhákban, mert túl unalmasnak és lehangolónak találták. Pedig, ha jól eltalálod az árnyalatot, akkor a bézsnél tökéletesebb színt nem is találhatsz, ha egy elegáns konyhára vágysz.

A hagyományos vagy tradicionális bézs konyhákat néhány aranyozott lámpával, kihúzóval vagy ablakkerettel még ízlésesebbé teheted, míg a modern stílushoz inkább a visszafogott matt ezüst színek passzolnak.

konyha_be_zs.png

9. Vagány konyha fiataloknak

A lista végére egy igazán merész megoldást tartogattam, amely utánozhatatlan melegséget ad majd otthonodnak. A téglafalak egyszerűen vonzzák a tekintetet és kitöltik a teret, ezért a kevésbé zsúfolt konyhákban mutatnak igazán jól, ahol viszonylag kevés bútor van.

Igazi vagány megoldás, amely tökéletes választás a fiatalos konyhákhoz és az agglegénylakásokhoz. Két alapvető szabályt azonban itt is tarts szem előtt, ha egy valóban divatos konyhára vágysz:

  • Soha ne használj tégla mintázatú tapétát, használj eredeti anyagokat.
  • Egy fiatalos konyhából a világos parkettával hozhatod ki a maximumot, így a téglafalak sem olvadnak össze a padló színével.

konyha_te_gla.png

Olvass még több konyhai divattanácsot, érdekességet és trükköt a blogunkban. »

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatrend.blog.hu/api/trackback/id/tr6012464655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása