A legvagányabb konyhaötletek és megoldások 2017-ben

Konyhatrend

Konyhatrend

15+1 divatos trükk az otthonos minimalista konyhához

2017. május 25. - Horváth Árpi

A minimalista stílus egyik hátrányaként szokták felróni a rideg hangulatot, pedig néhány trükkel könnyedén otthonossá varázsolhatod konyhádat. A nem megfelelő kiegészítők azonban elronthatják az összképet, ezért összegyűjtöttünk neked 15+1 stílusos megoldást, amivel feldobhatod konyhádat.

A minimalista konyha alapszabályai

A minimalista stílusnak nincs túl sok szabálya, de ezeket megéri komolyan venni, ha ízléses összhatásra vágysz:

  • Letisztult formavilág
  • Funkcionális kialakítás
  • Modern eszközök és berendezések
  • Visszafogott színvilág
  • Innovatív anyagválasztás

Ugye, hogy nem is kell annyi mindenre odafigyelni? Főleg, hogy korábban már azt is összegyűjtöttük neked, hogy milyen divatos megoldásokkal tarthatod be könnyedén a minimalista konyha szabályait.

1. Hangulatos fa felületek

A minimalista stílus egyik alapszabálya, hogy csak kiváló minőségű és természetes anyagokat használj a bútorokhoz. Néhány sötét, fa felülettel könnyedén meleg és otthonos hangulatot teremthetsz a konyhába.

minimalista_konyha_fa.png

2. A természet közelsége

Még közelebb hozhatod a természetet otthonodhoz ezekkel a hatalmas, kertre néző ablakokkal. A szimmetrikus, tágas formák és az egyszerű vonalvezetés egyébként is a minimalista stílus alapelemei.

minimalista_konyha_ablak.png

3. Egy extra ablak

Ha pedig még több fényre és melegségre vágysz, akkor ezeket a divatos ablakokat imádni fogod. A 2017-es konyhatrendekben bátran nyúlnak a munkalap mögött falfelületekhez, ez a megoldás pedig remekül passzol egy minimalista konyhához.

minimalista_konyha_plusz_ablak.png

4. Otthonos fények

Ezek a hangulatos fények este is meghitt meleget varázsolnak majd egy minimalista konyhába. A hatást még tovább fokozhatod, ha az égőket a falba vagy a bútorok mögé rejted.

minimalista_konyha_vila_gi_ta_s.png

5. Kivilágított konyhapult

Bár a minimalista irányzat az egyszerűségre törekszik, egy kis “fényűzés” azért belefér, ha betartod a formai követelményeket. Dobd fel a konyhapultot ezekkel az egyszerű, de divatos égőkkel, és élvezd otthonod melegét főzés közben is.

minimalista_konyha_fe_ny.png

6. Minimalista álmennyezet

Egy szép álmennyezet már sokkal hagyományosabb elem, viszont igen látványos és hangulatos is egyben.  A minimalista konyhában a plafonon is a négyszög alapú formák festenek a legjobban, ragaszkodj te is ehhez, ha álmennyezetben gondolkozol.

minimalista_konyha_a_lmennyezet.png

7. Divatos konyhasziget

És mi mutat a legjobban egy álmennyezet alatt? Hát persze, hogy egy divatos és praktikus konyhasziget. A tágas minimalista konyhák nélkülözhetetlen eleme, ami kitölti a teret, könnyebbé és kényelmesebbé teszi a munkavégzést, és mindezek mellé még karaktert is ad otthonodnak.

minimalista_konyha_sziget.png

8. Fekete munkalapok

Tartsd be a minimalista stílus szabályait, és fehér alapra válassz fekete munkalapot, akár a konyhaszigetről, akár a pultról van szó. A képeket elnézve nem is lehet kérdés, hogy miért ez a 2017-es konyhatrendek egyik legnagyobb őrülete.

minimalista_konyha_munkalap.png

9. Zöld növények

Na, de mi kerüljön a pultra, hogy ne legyen annyira üres? Hát például néhány zöld növény, amely természetes és otthonos hatást kölcsönöz a konyhának.

minimalista_konyha_no_ve_ny.png

10. Minimalista vázák

Például ezekben a minimalista vázákban, merthogy ilyen is létezik.

minimalista_konyha_vaza.png

11. Fűszertartók minimálban

Ahogyan minimalista fűszertartó és sószóró is.

minimalista_konyha_fu_szer.png

12. Teás és kávés bögrék, csészék

Mielőtt azonban túlzásba vinnéd a konyhai eszközök felhalmozását, érdemes megállni egy pillanatra, hiszen ebben a stílusban tényleg csak a legszükségesebb eszközöket célszerű a pulton tartani.

A rend, az egyszerűség és a kiegészítőkben is a mimimumra való törekvés éppoly fontos eleme a minimalista konyhának. Néhány bögre azért természetesen még belefér, de ezeket jobb egy teljesen külön polcon, minden mástól távol tárolni, hogy megőrizd az egyensúlyt.

minimalista_konyha_bo_gre.png

13. Lenyűgöző beépített borhűtő

Ha az előbbi kiegészítők mellett döntesz, akkor a boroknak már új hely után kell nézned. Amit aligha fogsz bánni, ha meglátod ezeket a gyönyörű borhűtőket, amelyek még a legegyszerűbb konyhában is különleges hangulatot teremtenek.

minimalista_konyha_bor.png

14. Egyszerű képek és poszterek

Ha nincs elég helyed egy ekkora beépített hűtőnek, akkor se csüggedj, hiszen néhány jól eltalált képpel vagy poszterrel könnyedén otthonossá tehetsz egy minimalista konyhát

minimalista_konyha_ke_p.png

15. Minimalista és divatos faliórák

De a faliórák széles választékában is találsz szemrevaló minimalista darabokat.

minimalista_konyha_ora.png

+1 Extrém, de minimalista elrendezés

Ha pedig szeretnéd betartani a minimalista stílus játékszabályait, és tényleg lemondasz minden plusz dekorációról, akkor is maradt még egy megoldás, amivel egyedivé teheted a konyhát. Ehhez semmi másra nem lesz szükséged, mint egy kis kreativiásra a bútorok elrendezése során.

minimalista_konyha_extre_m_elrendeze_s.png

Olvass még több konyhai érdekességet, divattippet és praktikát itt »

A bejegyzés trackback címe:

https://konyhatrend.blog.hu/api/trackback/id/tr4812525861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása