A legvagányabb konyhaötletek és megoldások 2017-ben

Konyhatrend

Praktikus és gyönyörű konyhaszigetek - 17+1 lenyűgöző ötlet

2017. június 29. - Horváth Árpi

A konyhaszigetek méltán népszerűek, hiszen nemcsak praktikusak, hanem elképesztően divatosak is. Ráadásul rengeteg típus közül választhatsz, így egy ízléses konyhaszigettel könnyedén fazont szabhatsz a konyhának. Nézz is meg 17+1 lenyűgöző megoldást, amelyek közt te is megtalálod majd a kedvencedet.

1. Konyhaszigetek praktikus kihúzókkal

A konyhaszigetek a nagyobb konyhákban mutatnak a legjobban, leleményességre és praktikus megoldásokra azonban itt is szükség van. Ezekkel a trükkös kihúzókkal például bármikor elővarázsolhatsz egy asztalt vagy egy padot.

konyhasziget_kihuzhato.png

2. Konyhaszigetek otthonos sarokgarnitúrához

Egy konyhasziget remek szolgálatot tehet akkor is, amikor a sarokgarnitúrát tervezed. Ötletes húzás, amivel nemcsak extra helyet nyersz, de igazán otthonossá is varázsolhatod vele a konyhát.

konyhasziget_kanape.png

3. Hangulatos reggelizőpultok

Ahogyan egy hangulatos kis reggelizőpulttal is, ahol a munka előtti rohanásban anélkül kaphatsz be pár falatot, hogy nagyobb rumlit csinálnál a konyhában.

reggelizo.png

4. Konyhaszigetek a közös kávézásokhoz

Egy nagyobb konyhaszigetet körbeülve pedig nemcsak a reggelit, hanem a délutáni kávét is elfogyaszthatod a barátnőkkel. A tervezéskor azért vedd figyelembe, hogy hány székre lesz szükséged, és hogyan férnek majd el.

konyhasziget_korbeul.png

5. Konyhaszigetek a legtágasabb otthonokhoz

A túl tágas konyhák gyakran üres hatást is keltenek, ami valljuk be, nem túl otthonos. Egy konyhaszigettel azonban remekül kitöltheted még a legtágasabb tereket is.

konyhasziget_kozep.png

6. Ötletes térelválasztó megoldások

Vagy éppen elválaszthatod egymástól a különböző helyiségeket. Az amerikai konyhák esetében például igen gyakran húzzák meg a határt a konyha és a nappali közt egy konyhasziget segítségével.

konyhasziget_terelvalaszto.png

7. Formabontó italhűtők összejövetelekhez

Hogy miként érdemes kihasználni egy méretes konyhasziget adottságait, arról igencsak megoszlanak a vélemények. Ezeket a vagány italhűtőket azonban valószínűleg senki nem utasítaná vissza.

konyhasziget_italhuto.png

8. Stílusos borhűtők könnyed eleganciához

Valamivel visszafogottabb, de legalább annyira látványos és ízléses megoldás egy konyhaszigetbe épített borhűtő.

konyhasziget_borhuto.png

9. Tágas konyhaszigetek a kényelmes tároláshoz

Az italok mellett természetesen az élelmiszereknek is marad hely egy jól megtervezett konyhaszigetben.

konyhasziget_kaja.png

10. Egyedi fiókok a rendszerezett pakoláshoz

Amennyiben még ennél is több tárolóhelyre van szükséged, akkor válassz teljesen egyedi méretre szabott fiókokat. Ezekben a konyhaszigetekben garantáltan elfér majd az összes edényed, lábosod és serpenyőd.

konyhasziget_tarolas.png

11. Konyhaszigetek kreatív oldalsó polcokkal

Ha pedig a fiókokban már nincs hely a tálaknak, akkor ideje a nyitott oldalsó polcokhoz nyúlni.

konyhasziget_edeny.png

12. Divatos konyhaszigetek a szakácskönyveknek

A praktikus ötletek mellett persze a divatos megoldásokról sem feledkeztünk meg. Bár nagyon előnyös, hogy az oldalsó polcokon mindig kéznél vannak a szakácskönyvek, ezeket a konyhaszigeteket azonban sokkal inkább az otthonos hangulatukért fogod majd szeretni.

konyhasziget_konyv.png

13. Fiatalos és modern konyhaszigetek

Ezek a tégla borítású konyhaszigetek különösen népszerűek a fiatalok körében, de a legmodernebb konyhákban is igazán jól mutatnak.

konyhasziget_tegla.png

14. Ragyogó megoldások márványból

A téglához hasonlóan sokadvirágzásukat élik a márvány bútorok is, és természetesen a konyhaszigetek sem maradhatnak ki a sorból.

konyhasziget_marvany.png

15. Lenyűgöző kombinációk fából

A 2017-es konyhatrendek legmenőbb újonca viszont egyértelműen a fekete munkalap - fa bútorlap párosítás. Elegáns, karakteres, és csak úgy vonzza a szemet. Gyönyörű igaz?

konyhasziget_fekete_fa.png

16. Elnagyolt munkalapok

A munkalapok esetében nemcsak a sötét színek, hanem az elnagyolt, a bútortestről lelógó formák is hódítanak idén.

konyhasziget_lelogo.png

17. Extrém formák, merész konyhaszigetek

Ha az iménti megoldást formabontónak gondoltad, akkor várj, amíg meglátod ezeket az extrém elrendezéseket. Te be mernél vállalni egy hasonló konyhaszigetet?

konyhasziget_extrem_forma.png

+1 Osztott konyhaszigetek a kényelmes munkavégzéshez

A listánk végére egy olyan megoldást hagytunk, amire nem lehet mást mondani, minthogy “egyszerűen nagyszerű”. A legtágasabb konyhákban igencsak megkönnyíti a közlekedést és a munkavégzést egy osztott konyhasziget.

konyhasziget_osztott.png

Merülj a gyönyörű álomkonyhák világában, nézegess további divatos összeállításokat blogomban. »

15+1 divatos trükk az otthonos minimalista konyhához

A minimalista stílus egyik hátrányaként szokták felróni a rideg hangulatot, pedig néhány trükkel könnyedén otthonossá varázsolhatod konyhádat. A nem megfelelő kiegészítők azonban elronthatják az összképet, ezért összegyűjtöttünk neked 15+1 stílusos megoldást, amivel feldobhatod konyhádat.

A minimalista konyha alapszabályai

A minimalista stílusnak nincs túl sok szabálya, de ezeket megéri komolyan venni, ha ízléses összhatásra vágysz:

  • Letisztult formavilág
  • Funkcionális kialakítás
  • Modern eszközök és berendezések
  • Visszafogott színvilág
  • Innovatív anyagválasztás

Ugye, hogy nem is kell annyi mindenre odafigyelni? Főleg, hogy korábban már azt is összegyűjtöttük neked, hogy milyen divatos megoldásokkal tarthatod be könnyedén a minimalista konyha szabályait.

1. Hangulatos fa felületek

A minimalista stílus egyik alapszabálya, hogy csak kiváló minőségű és természetes anyagokat használj a bútorokhoz. Néhány sötét, fa felülettel könnyedén meleg és otthonos hangulatot teremthetsz a konyhába.

minimalista_konyha_fa.png

2. A természet közelsége

Még közelebb hozhatod a természetet otthonodhoz ezekkel a hatalmas, kertre néző ablakokkal. A szimmetrikus, tágas formák és az egyszerű vonalvezetés egyébként is a minimalista stílus alapelemei.

minimalista_konyha_ablak.png

3. Egy extra ablak

Ha pedig még több fényre és melegségre vágysz, akkor ezeket a divatos ablakokat imádni fogod. A 2017-es konyhatrendekben bátran nyúlnak a munkalap mögött falfelületekhez, ez a megoldás pedig remekül passzol egy minimalista konyhához.

minimalista_konyha_plusz_ablak.png

4. Otthonos fények

Ezek a hangulatos fények este is meghitt meleget varázsolnak majd egy minimalista konyhába. A hatást még tovább fokozhatod, ha az égőket a falba vagy a bútorok mögé rejted.

minimalista_konyha_vila_gi_ta_s.png

5. Kivilágított konyhapult

Bár a minimalista irányzat az egyszerűségre törekszik, egy kis “fényűzés” azért belefér, ha betartod a formai követelményeket. Dobd fel a konyhapultot ezekkel az egyszerű, de divatos égőkkel, és élvezd otthonod melegét főzés közben is.

minimalista_konyha_fe_ny.png

6. Minimalista álmennyezet

Egy szép álmennyezet már sokkal hagyományosabb elem, viszont igen látványos és hangulatos is egyben.  A minimalista konyhában a plafonon is a négyszög alapú formák festenek a legjobban, ragaszkodj te is ehhez, ha álmennyezetben gondolkozol.

minimalista_konyha_a_lmennyezet.png

7. Divatos konyhasziget

És mi mutat a legjobban egy álmennyezet alatt? Hát persze, hogy egy divatos és praktikus konyhasziget. A tágas minimalista konyhák nélkülözhetetlen eleme, ami kitölti a teret, könnyebbé és kényelmesebbé teszi a munkavégzést, és mindezek mellé még karaktert is ad otthonodnak.

minimalista_konyha_sziget.png

8. Fekete munkalapok

Tartsd be a minimalista stílus szabályait, és fehér alapra válassz fekete munkalapot, akár a konyhaszigetről, akár a pultról van szó. A képeket elnézve nem is lehet kérdés, hogy miért ez a 2017-es konyhatrendek egyik legnagyobb őrülete.

minimalista_konyha_munkalap.png

9. Zöld növények

Na, de mi kerüljön a pultra, hogy ne legyen annyira üres? Hát például néhány zöld növény, amely természetes és otthonos hatást kölcsönöz a konyhának.

minimalista_konyha_no_ve_ny.png

10. Minimalista vázák

Például ezekben a minimalista vázákban, merthogy ilyen is létezik.

minimalista_konyha_vaza.png

11. Fűszertartók minimálban

Ahogyan minimalista fűszertartó és sószóró is.

minimalista_konyha_fu_szer.png

12. Teás és kávés bögrék, csészék

Mielőtt azonban túlzásba vinnéd a konyhai eszközök felhalmozását, érdemes megállni egy pillanatra, hiszen ebben a stílusban tényleg csak a legszükségesebb eszközöket célszerű a pulton tartani.

A rend, az egyszerűség és a kiegészítőkben is a mimimumra való törekvés éppoly fontos eleme a minimalista konyhának. Néhány bögre azért természetesen még belefér, de ezeket jobb egy teljesen külön polcon, minden mástól távol tárolni, hogy megőrizd az egyensúlyt.

minimalista_konyha_bo_gre.png

13. Lenyűgöző beépített borhűtő

Ha az előbbi kiegészítők mellett döntesz, akkor a boroknak már új hely után kell nézned. Amit aligha fogsz bánni, ha meglátod ezeket a gyönyörű borhűtőket, amelyek még a legegyszerűbb konyhában is különleges hangulatot teremtenek.

minimalista_konyha_bor.png

14. Egyszerű képek és poszterek

Ha nincs elég helyed egy ekkora beépített hűtőnek, akkor se csüggedj, hiszen néhány jól eltalált képpel vagy poszterrel könnyedén otthonossá tehetsz egy minimalista konyhát

minimalista_konyha_ke_p.png

15. Minimalista és divatos faliórák

De a faliórák széles választékában is találsz szemrevaló minimalista darabokat.

minimalista_konyha_ora.png

+1 Extrém, de minimalista elrendezés

Ha pedig szeretnéd betartani a minimalista stílus játékszabályait, és tényleg lemondasz minden plusz dekorációról, akkor is maradt még egy megoldás, amivel egyedivé teheted a konyhát. Ehhez semmi másra nem lesz szükséged, mint egy kis kreativiásra a bútorok elrendezése során.

minimalista_konyha_extre_m_elrendeze_s.png

Olvass még több konyhai érdekességet, divattippet és praktikát itt »

9 lenyűgöző és divatos szín álmaid konyhájához

A konyha a családi élet egyik fő színtere, ezért különösen fontos, hogy ne csak a főzés közben érezd jól magad. Az otthonos hangulat megteremtése elképzelhetetlen a tökéletes szín eltalálása nélkül, ami nagyban függ konyhád stílusától is. Nézd meg ezt a 9 elképesztően divatos színt, és máris megtudod, hogy melyik passzol leginkább hozzád és a konyhádhoz.

1. Retro életérzés narancssárgában

A retro elképesztően divatos, de merész választás is, ha konyhád stílusáról van szó. Éppen ezért a legapróbb oda nem illő elem is elronthatja az összképet. Az élénk narancssárga bútorokkal azonban nem lőhetsz mellé, és a korabeli Amerika kertvárosi hangulatát varázsolhatod otthonodba. A hatást fényes metál élekkel és fogantyúkkal fokozhatod.

konyha_narancs.png

2. A tértágító fehér

A fehér az egyetlen szín a konyhában, ami soha nem megy ki a divatból, és szinte bármelyik stílus mellett remekül mutat. A szűk helyiségekben pedig egyenesen csodára képes a tértágító hatása miatt. Egy kis konyhában sokkal kényelmesebben érzed majd magad, ha a fehér falak és világos fa kiegészítők mellett döntesz.

konyha_fehe_r.png

3. A szürke az új fehér

A 2017-es konyhatrendek egyik legnagyobb őrülete a fehér felületeket felváltó szürke szín, amely lenyűgözően fest a falakon és a bútorokon egyaránt. A hatalmas, letisztult szürke szekrények pedig nem hiányozhatnak egyetlen minimalista konyhából sem, ám a képet elnézve ezt koránt sem fogod bánni. Gyönyörű igaz?

konyha_szu_rke.png

4. Modern konyhák feketében

A minimalista konyhák másik alapszíne a fekete, amibe nemcsak azért szeretsz majd bele, mert elegáns hangulatot varázsol otthonodba, hanem elképesztően elegáns és még tisztítani is könnyű. A sötét árnyalatok viszont összenyomják a teret, így a fekete bútorok leginkább a tágas, modern konyhákban mutatnak jól. És persze a munkalapokon. Nézd csak.

konyha_fekete.png

5. Energikus piros

Természetesen nem feledkeztünk meg a vidámabb színekről sem, mutatunk is rögtön egy modern és fiatalos konyhatípust. Szereted a pörgést és aktív életet élsz? Fejezd ki ezt olyan energikus színekkel, mint a piros vagy a bordó. Akár a falak, akár a bútorok színét dobod fel ezekkel az árnyalatokkal, az garantált, hogy soha nem fogy majd el a lendület főzés közben, és a reggelek is pörgősebben indulnak.

konyha_piros.png

6. Nyugalmat árasztó kék

Ha inkább a visszafogottabb színeket kedveled, akkor a nyugalmat árasztó kék konyhákat neked találták ki. Két tanácsot azonban fogadj meg, ha nem szeretnéd, hogy a kék nyomasztóvá tegye konyhádat:

  • A sötét árnyalatokat ellensúlyozd olyan világos kiegészítőkkel, mint fehér bárszékek, munkalap, bögrék vagy gyümölcsöstál.
  • A kék falak azokban a konyhákban mutatnak a legjobban, ahol sok a természetes fény, nagyok az ablakok.

konyha_ke_k.png

7. Vidám frissesség zöldben

A zöld falak is nyugtatólag hatnak a konyhában, ráadásul a tavasz üde frissességét varázsolják otthonodba. Az élénk, harsány árnyalatokkal pedig egy kis vidámságot is csempészhetsz a konyhába.

A zöld kiegészítők egyébként zseniálisak a fehér felületekkel kombinálva is. Ha nem szeretnéd az összes falat lefesteni, akkor egy csempézett felülettel is nagyot dobhatsz konyhád hangulatán.

konyha_zo_ld.png

8. Elegancia bézsbe öltözve

A bézs sokáig tabunak számított a konyhákban, mert túl unalmasnak és lehangolónak találták. Pedig, ha jól eltalálod az árnyalatot, akkor a bézsnél tökéletesebb színt nem is találhatsz, ha egy elegáns konyhára vágysz.

A hagyományos vagy tradicionális bézs konyhákat néhány aranyozott lámpával, kihúzóval vagy ablakkerettel még ízlésesebbé teheted, míg a modern stílushoz inkább a visszafogott matt ezüst színek passzolnak.

konyha_be_zs.png

9. Vagány konyha fiataloknak

A lista végére egy igazán merész megoldást tartogattam, amely utánozhatatlan melegséget ad majd otthonodnak. A téglafalak egyszerűen vonzzák a tekintetet és kitöltik a teret, ezért a kevésbé zsúfolt konyhákban mutatnak igazán jól, ahol viszonylag kevés bútor van.

Igazi vagány megoldás, amely tökéletes választás a fiatalos konyhákhoz és az agglegénylakásokhoz. Két alapvető szabályt azonban itt is tarts szem előtt, ha egy valóban divatos konyhára vágysz:

  • Soha ne használj tégla mintázatú tapétát, használj eredeti anyagokat.
  • Egy fiatalos konyhából a világos parkettával hozhatod ki a maximumot, így a téglafalak sem olvadnak össze a padló színével.

konyha_te_gla.png

Olvass még több konyhai divattanácsot, érdekességet és trükköt a blogunkban. »

9+1 elképesztően praktikus és gyönyörű konyhafiók

Az edények, tányérok és tartós élelmiszerek tárolása sokszor még a legtágasabb konyhákban is problémát okoz. Pedig néhány praktikus fiókkal még a legkisebb konyhákban is rengeteg tárolóhelyet nyerhetsz. Ezért összegyűjtöttem neked 9+1 formabontó konyhafiókot, ahol még ott is plusz helyet varázsolsz majd, ahol korábban nem is gondoltad volna.

1. Neked is egy finom reggeli kávé jut először eszedbe a konyháról? Akkor ezeket a fiókokat imádni fogod, hiszen egy helyen tárolhatod velük a kávés csészéket, az alátéteket és a kávéfőzőt is. Elfogadnád a konyhába igaz?

fiok_kavezashoz.png

2. Vagy inkább a sütés-főzés szerelmese vagy? Akkor biztosan tudod, hogy még a leggyakorlottabb szakácsok is elismerik, hogy a sikeres és gyors munkafolyamatok titka a rendszerezett konyha. Ezekkel a praktikus fiókokkal például mindig kézre állnak majd a fűszerek főzés közben.

fiok_fuszereknek.png

3. Persze az is fontos, ha az edények is csak egy karnyújtásnyira legyenek. Néhány nagy teherbírású fiókos kihúzóval gyerekjáték lesz a pakolás. A letisztult fehér bútorlapok pedig lenyűgözően mutatnak majd egy modern konyhában.

fiok_edenyekhez.png

4. Azért az sem probléma, ha a tényéroknak is meg van a maga rendszerezett fiókja. Ezeket a strapabíró kihúzókat valószínűleg még a legnagyobb séfek is örömmel fogadnák. Az igazán jó hír pedig az, hogy a Blum megoldásainak köszönhetően te is könnyedén felszerelheted konyhádat ezekkel a praktikus és modern fiókokkal.

fiok_tanyeroknak.png

5. A legnagyobb kihívást a tányérok és edények elrakása után sokszor az evőeszközök, különösen a kések helyének megtalálása jelenti. Na de, nem akkor, ha te is legalább ennyire leleményesen felszerelted konyhádat. Ötletes kis megoldások igaz?

fiok_keseknek.png

6. Te is hajlamos vagy a gyúródeszkákat, sodrófákat és fakanalakat mindig abba a fiókba elsüllyeszteni, ahol éppen helyet találsz? Felejtsd el a fejetlenséget és az átláthatatlan fiókokat, meríts ötletet ezekből a praktikus és leleményes megoldásokból.

fiok_su_te_shez.png

7. A belső osztású tárolókkal a tartós élelmiszerek tárolása sem okozhat problémát. Ezekkel a fiókokkal soha többé nem kell attól tartanod, hogy valami kiborul vagy hangosan csörömpöl. Néhány trükkel pedig még az ételt is frissen és melegen tarthatod. Zseniális.

fiok_elelmiszer.png

 

8. Ha pedig még több helyre vágysz, akkor most megmutatom, hogy a konyhában szinte tényleg bárhol találhatsz egy kis plusz felületet. Ezek a hasznos keskeny kihúzok például még a legkisebb konyhákban is akkora helyet varázsolnak majd, amit korábban elképzelhetetlennek hittél.

fiok_keskeny.png

9. Vannak, akik a fiókkészítésből már szinte sportot űznek. Ezek a praktikus megoldások pedig látványnak sem utolsók. Remekül mutatnak egy klasszikus és egy modern konyhában is, a gyerekek pedig egyszerűen imádni fogják ezeket a látványos és játékos megoldásokat.

fiok_barhol.png

+1. A rendszerezett tárolás nem csak a kis konyhákban elengedhetetlen. Egy tágas konyha használatát könnyedén rémálommá változtatja, ha percekig kell majd keresned minden egyes fűszert és evőeszközt. Ezekkel a gondosan megtervezett, egyéni igényekre szabott fiókos konyhaszigetekkel azonban minden egyes kanálnak, szalvétának és konyhai eszköznek tudni fogod a helyét.

fiok_sziget.png

Olvass még több konyhai érdekességet, divattippet és praktikát itt »

Így főztünk 100 éve – időutazás a magyar konyha történelmében

A magyar konyha gyökeres változásokon esett át az elmúlt valamivel több, mint száz év alatt. Bár nagyon lassan és nehézkesen indultunk meg a változások irányába, a konyhák fejlődése idővel annál látványosabb és gyorsabb lett. Nézd meg te is, hogyan változtak a magyar konyhák száz év alatt.

1900-20

A 20. század elején a konyha még a házak hátuljában kapott helyet, a bútorok pedig mai szemmel nézve össze-vissza álltak. A korszak legjellegzetesebb eleme a sparhelt, vagyis a tűzhely elődje volt, amely a melegvízről és a fűtésről is gondoskodott egyben.

A konyha legtekintélyesebb bútora azonban a kredenc volt. Ezt a hatalmas konyhaszekrényt általában fehérre vagy valamilyen visszafogottabb pasztell színűre festették.

Az 1900-as évek magyar konyhájában a legnagyobb változást az elektromos áram bevezetése jelentette. A polgári lakásokban ekkor terjedtek el díszes lámpaernyők.

kredenc.jpg

1920-40

A világháború után újragondolták a lakások alaprajzait, és megjelentek panellakások, amelyek minimális méretűre nyomták össze a konyhákat. A lakótelepi otthonokhoz gyakran csak egy szűk főzőfülke tartozott.

A húszas évek végére a sparhelt szinte teljesen kiszorította a kemencében történő főzést, a tűzálló cserépedényeket pedig felváltották a fém főzőedények. A harmincas években pedig beindult a háztartási eszközök tömeggyártása, és megjelentek az első megbízhatóan működő elektromos sütők is.

sparhelt.jpg

1940-1960

Az évszázad közepén aztán Magyarországon is elkezdtek terjedni a kisebb elektromos konyhai gépek, mint a turmix, a kenyérpirító és a mikrohullámú sütő.

Az ötvenes évek végére a magyar polgári konyhák már a lakás közepén kaptak helyet, és meghonosodott a perem elrendezés, vagyis a bútorok végleg a falak mellé kerültek. Ebben az időben egyre megbecsültebbé vált a konyhai munka.

A korábban a nappaliban borozgató és szivarozgató férfiak hirtelen belecsöppentek a konyhai munka világába, és a főzés többé már nemcsak a háziasszonyok időtöltése volt.

piri_to.jpg

1960-1980

A vidám színek végre beköszöntöttek a magyar konyhákba is, és hangulatos, családias helyiséggé varázsolták azt. A divatos dizájnok mellett a modernebb konyhai gépek is elérhetővé váltak, a hetvenes évek például a villanytűzhelyek és palackos gáztűzhelyek hódításáról szólt.

Ez pedig a bútorok újratervezését is megkövetelte. Egyre több olyan megoldás született, amit a mai beépített konyha előfutárának tekinthetünk.

tu_zhely.jpg

1980-2000

A nyolcvanas években már sorra jelentek meg az olyan háztartási eszközök és kisebb gépek, amelyek a konyha használatát még egyszerűbbé és élvezhetővé varázsolták. A kilencvenes évekre aztán az addig ismert konyha fogalma gyökeresen megváltozott, ugyanis már nemcsak a főzést szolgálta, hanem a családi élet egyik fő helyszíne lett.

Ebben az időben gyakran a vendégeket is a konyhában ültették le, így újra megjelentek az étkezőasztalok is a helységben, a kisebb lakásokban pedig sarokgarnitúrákkal fogták körül.

A háztartási gépek dizájnja is egyre modernebb lett, ekkoriban terjedtek el széles körben a fekete és fehér konyhai gépek, ahogyan a parketta is ekkor lett igen népszerű.

re_gi_konyha.jpg

fotó: lakbermagazin.hu

2000-napjainkig

Egy bő évtizeddel lemaradva, de hazánkat is elérte az amerikai konyha őrülete. A tágas terek, a nappalival egybenyitott konyhák nyújtotta újdonság varázsa azonnal meghódította a családi házak konyháit.

Az ezredfordulón a magyar konyhákban is sorra jelennek meg az Amerikában népszerű konyhaszigetek, és az okoseszközök forradalma is utolérte háztartásainkat. Innen már nem volt megállás az újítások terén, mindenki a saját álomkonyhájára vágyott, és ma már mi sem maradhatunk ki a legújabb trendek követéséből.

tokeletes_konyha.jpg

Te is egy lenyűgöző modern konyhára vágysz, amelynek használata egyszerre praktikus és élvezhető? Segítek neked megtervezni, kérj ingyenes ajánlatot »

19 legendás filmes konyha – te mennyire emlékszel?

Egy kis nosztalgia sosem árthat felkiáltással összegyűjtöttük neked az elmúlt három évtized legmenőbb sorozatait és filmjeit, a konyhákat elnézve pedig sokszor leesett az állunk. Te emlékszel még kedvenc szereplőid konyháira? Nézd végig összeállításunkat, és meglepődsz majd mennyire megváltozott a trendi konyha jelentése néhány év alatt.

1. Jóbarátok

Aki szerette a 90-es évek legnagyobb sikerű sorozatát, az valószínűleg emlékszik még Monica jellegzetes kék konyhájára. A Jóbarátok bebizonyította, hogy egy igazán otthonos környezetben egy kis konyha is lehet a baráti összejövetelek tökéletes helyszíne.

jo_bara_tok.jpg 

2. Agymenők

Az Agymenők sok más egyéb mellett abban is hasonlít a Jóbarátokra, hogy a konyha itt is a legfontosabb beszélgetések helyszíne. Látszik azonban, hogy a két sorozat közt eltelt két évtized, hiszen itt már megjelennek a téglafalak, a bárszékek és a konyhasziget is, vagyis egy laza, fiatalos konyha kellékei.

agymeno_k2.jpg

3. Mr és Mrs Smith

Brad Pitt és Angelina Jolie közös filmjében is találkozhatsz az elengedhetetlen konyhaszigettel. Amiről a film közben kiderül, hogy nem csak főzés során lehet praktikus, hanem fedezéknek is tökéletes.

smith.jpg

4. Amelie

Amelie élete annak ellenére is csodálatos, hogy konyhájában talán még két ember sem férne el kényelmesen. A franciák ismét bebizonyították, hogy nevük nem véletlenül forrt össze a stílusos megoldásokkal, de néhány lenyűgöző konyhát én is mutatok neked, ha ide kattintasz.

amelie3.jpg

5. Bridget Jones naplója

Amelie-hez hasonlóan Bridget Jones is a szinglik reménytelen életét éli, otthon pedig őt is egy aprócska konyha várja. Ha elárulom, hogy a film részben francia gyártású, akkor már nem is gondolkodsz annyit azon hogyan, sikerült ennyire otthonossá varázsolni ezt a konyhát is. 

bridgetjones.jpg

6. Szívek szállodája

A Szívek szállodája készítői viszont nagyon mellélőttek ezzel a konyhával, és erre még az sem lehet mentség, hogy ez a széria sem egy mai darab.

szi_veksza_lloda_ja.jpg

7. Két pasi meg egy kicsi

Ha azt gondoltad, hogy Charlie Sheen pólóingjenél nem tud ízléstelenebbet mutatni ez a sorozat, akkor nézd meg a konyháját.

ke_tpasi.jpg

8. Egyszerűen bonyolult

Az Egyszerűen bonyolult című film szereplői bezzeg tudták, hogyan kell a szerelmi bonyodalmak mellett is rendben tartani egy gyönyörű és elegáns konyhát.

egyszeru_en_bonyolult.png

9. Született feleségek

Ahogyan a Lila akác köz feleségei is. Neked is tetszik? Itt megnézhetsz még több álomkonyhát. felese_gek.jpg

10. Dexter

Mi más lehetne egy sorozatgyilkos jelszava a konyhában, mint az egyszerűség? Ha Dexter hallott volna a G-alakú elrendezés praktikusságáról, akkor bizony nem így nézne ki konyhája. dexter.jpg

11. Egyről a kettőre

Az Egyről a kettőre főszereplői viszont egy szép L-alakú konyhát alakítottak ki, ahol így elfért egy étkezőasztal és egy konyhasziget is. egyrol_a_kettore_2_evad_2_resz_1.jpg

Forrás:http://jobbmintatv.hu/

12.  A keresztapa

Előfordul persze, hogy akkora a család, hogy lehetetlen őket bezsúfolni a konyhába. A lekerekített étkezőasztal igazán jól mutat ebben az étkezőben, viszont kár, hogy ilyen komor falszíneket választottak az egyébként vidámságukról is híres olaszok.keresztapa.jpg

13. Kill Bill

Tarantino már egy sokkal világosabb konyhát hozott össze, viszont a rendetlenség elég sokat ront az összképen. Pedig néhány magasított falú fiókkal, és belső osztórendszerrel nem alakult volna ki ekkora káosz.killbill.jpg

14. Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se

Ahogyan ebben a konyhában sem. be_bicso_sz.jpg

15. Igazából szerelem

Ebben a fehér konyhában jól mutatnak a szürke bútorok és a fémes megoldások, ez az idei konyhatrendekben is igen népszerű lesz.

szerelem.jpg

16.  Reszkessetek betörők

A szürke mellett a zöld szín is igazán trendi lesz idén a konyhákban. Ne várj karácsonyig, nézd meg már most, hogyan dobhatod fel te is konyhádat néhány zöld kiegészítővel. beto_ro_k3.png

17.   Harry potter

Fontos persze, hogy egy konyha ne csak gyönyörű, hanem praktikus is legyen. Ezzel a néhány trükkel te is varázslatosan egyszerűvé teheted konyhád használatát.

harry2.jpg

18.   Rémrendes család

Varázslatra sem lesz szükséged a konyhában, ha egy olyan házias feleség vár otthon, mint Peggy Bundy. Kedvenc cipőárusunk egyébként egy meglepően ízléses és praktikus konyhát hozott össze.

re_mrendes3.JPG

19.   Holiday

Előfordul, hogy egy lakáscserés üdülésre lesz szükséged ahhoz, hogy megtaláld álmaid konyháját. Pedig egy kis tervezéssel te is hasonlóan meseszép konyhákat alakíthatsz ki.

holiday.jpg 

Te mennyire emlékeztél? Melyik volt a kedvenced?

13+1 sztárkonyha – praktikus világsztárok fényűzés nélkül

A világsztárok gyakran megmutatják otthonaikat, de a konyháik ezekből az összeállításokból mindig kimaradnak. Most megmutatom neked, hol főznek a leghíresebb énekesek, színészek és. Érdekes látni, hogy a legnagyobb hírességek is képesek háttérbe szorítani a fényűzést a praktikus megoldások érdekében.

1. Jennifer Lopez

Az énekesnő konyhájában nyoma sincs a latinos temperamentumnak, helyette az egyszerűséget választotta. Az hagyományos bútorok és a fehér falak tökéletesen hozzák a minimalista stílust, amit a hatalmas, üresen hagyott helyek csak még tovább erősítenek.

jlo.jpg

2. Celine Dion

A kanadai énekesnő is egy fehér konyhát választott, ő azonban már sokkal nagyobb energiát fordított a berendezésre. A régies stílusú bútorok gondos elrendezése remek összképet alkot bármiféle fényűzés nélkül.

celinedion.jpg

3. Kanye West és Kim Kardashian

Úgy tűnik a sztárpáros is értesült arról, hogy az idei évben nagyon trendi lesz a szürke szín a konyhákban. A praktikus elrendezésnek köszönhetően az üresség helyett eleganciát áraszt magából ez a konyha, és néha talán még Kanye is beugrik az egyik konyhasziget mögé ebédet főzni.

kanyewest.jpg

4. Billy Joel

A világhírű rockzenész konyhája is követi az idei év trendjeit, a fehér téglafal igazán ízléses választás. A halvány padló és munkalap pedig tökéletesen passzol a fehér színnel.

billyjoel.jpg

5. Mila Kunis

Az ukrán színésznő megfordította a divatos összeállításokat, és sötét bútorokhoz választott fehér munkalapot Látva az eredményt nem lőtt mellé. A barna gerendák is remek megoldásnak bizonyultak, hiszen amellett, hogy összekötik az egy légtérben található konyhát és nappalit, méginkább otthonossá teszik ezt az egyébként is lenyűgöző konyhát.

milakunis.jpg

6. Courtney Cox

A Jóbarátok című sikersorozat Monica-ja meglepően kis konyhát választott magának, a stílusra és a hatékonyságra azonban nem lehet panasz. A nagy kamraszekrényekkel remekül használja ki a szűk helyeket, a zöld növények pedig feldobják a hangulatot. A színésznő nem hiába alakított több évadon át is mesterszakácsot, úgy tűnik a forgatások során eltanult néhány konyhai trükköt is.

courtneycox.jpg

7. LeBron James

Napjaink egyik legismertebb sportolója nem vesződött sokat, mikor a konyháját kellett berendezni. A sötétbarna bútorok színére és stílusára egy szavunk sem lehet, a két mozgatható konyhasziget azonban már sokkal kevésbé érthető. Összességében azonban egy szép és egyszerű konyhát sikerült összehoznia a sztárkosarasnak.

lebron.jpg

8. Bruce Willis

Természetes fényből soha nem lehet elég egy konyhában, a hatalmas ablakoknak köszönhetően pedig a természetet is sokkal közelebb érezheti magához a színész főzés közben. A bútorok elhelyezése gondos tervezésről és praktikusságról árulkodik, a kandalló elé pedig te is szívesen leülnél este, miután megmentetted a világot.

brucewillis.jpg

9. Jay-Z és Beyoncé

Ha már az imént a hatalmas ablakokat említettem, akkor nem mehetek el szó nélkül a zenei világ egyik leghíresebb párosának konyhája mellett sem. Bár főzés közben is lenyűgöző panorámában gyönyörködhet a két énekes, konyhájuk miatt sincs okuk szégyenkezni.

jayz.jpg

10. John Legend

Bár nem találni két szimmetrikus bútordarabot és megegyező formát az énekes konyhájában, az összkép azonban mégis zseniális. Nem tudni, hogy a Grammy vagy a Golden Globe díjak ihlették meg, mikor az aranyozott székeket választotta, de még ezekkel is sikerült dobnia az egyébként is hangulatos kis konyhán.

johnlegend.jpg

11. Ralph Lauren

Ebből a fehér konyhából csak úgy sugárzik a letisztult elegancia, ami nem is meglepő, hiszen a világ egyik legismertebb divattervezőjének otthonáról van szó. Az egyszerű formák mellett jól mutat a tűzhelyhez és a hűtőhöz választott modern fémes megoldás, ami nem engedi unalmassá válni a fehér falakat.

ralphlauren.jpg

12. Ozzy Osbourne

Egy heavy metal zenészlegenda otthonában lépve lehetséges, hogy te is meglepődnél, ha piros és kék színek fogadnának, pedig az egykori botrányhős egy nagyon otthonos kis konyhát hozott össze. Ha ez nem is ért meglepetésként, azért a gyermekkorodat idéző apró, állatos dekorációkra valószínűleg te sem számítottál Ozzy-tól.

ozzy.jpg

13. Lady Gaga

Az extravagáns énekesnő a konyhájahoz a visszafogott rusztikus stílust választotta. Az asztal, a kamraszekrény és a gerendák remekül visszaadják ennek az irányzatnak a hangulatát. Kétségkívül az összeállítás egyik legszebb konyhája, amelyben ízlésesen keveredik a szürke egy érdekes árnyalata a bútorokkal.

lady_gaga.jpg

13+1 Gordon Ramsay

A szigorú pillantásáról és nyers stílusáról ismert sztárséf konyhájában pedáns rend uralkodik. Úgy tűnik otthonában is a praktikus megoldásokra, a hatékony elrendezésre helyezi a hangsúlyt, és a főzés otthon sem gyerekjáték kedvenc szakácsod számára.

ke_pernyo_foto_2017-02-08_16_14_02.png

Ha tetszett az összeállítás és nem akarsz lemaradni a legújabb trendek mellett számos hasznos konyhai tanácsról sem, akkor kövesd a HOWA blogot »

Izgalmas variációk fehér konyhára

A konyhák esetében is tartja magát az örökérvényű igazság, mely szerint a fehér szín soha nem megy ki a divatból. Könnyen unalmassá válhat azonban, ha nem vegyíted más színekkel. Mi történik, ha fehér konyhádba fekete bútort választasz? Vajon jól mutat a zöld és a fehér együtt? Nézz rá 7+1 izgalmas konyhatípusra, és tudd meg hogyan dobhatod fel fehér konyhádat.

7+1 lenyűgöző színkombináció fehér konyhádhoz

Letisztult elegancia - egy fekete - fehér páros

Egy fehér konyhában igazán elegáns hatást kelt a fekete szín, főleg, ha matt árnyalatot választasz. Ahogy arról korábban is írtam a fekete munkalapok uralni fogják a konyhatrendeket az idei évben, de akár egy fekete szekrénysor is nyerő párosítás lehet fehér falaiddal. Konyhád akkor tündököl majd leginkább ezzel a színkombinációval, ha mindig rend uralkodik, és a pulton is csak a legszükségesebb eszközöket hagyod elől.

fekete.png

A tengerész konyhája - a kék és a fehér találkozása

A kék és a fehér kombinációja óriási népszerűségnek örvend az elmúlt néhány évben. Kellemesen vidám hangulatot árasztanak az olyan fehér szekrények, amelyeknek az ajtaja, vagy fiókja kék. Szintén remek megoldás, ha a megnyugtató hatású kék falak mellé csupa fehér konyhabútort választasz. Dobd fel az összképet egy csíkos szőnyeggel, és máris a tengerész konyhájában érezheted magad.

ke_k.png

A klasszikus arisztokrata - Ékes elegancia fehérben és aranyban

Ez a fajta ékes elegancia csak a legnagyobb konyhákban mutat jól. A fehér bútorok az arany és rózsaarany színátmenetekkel erőt és határozottságot sugallnak. Tovább erősítheted konyhád arisztokratikus hangulatát, ha a falakon is kombinálod a fehér és az arany színeket. A dekorációk és kiegészítők megválasztásánál figyelj oda arra, hogy az adott korszakból valók legyenek, máskülönben könnyedén elronthatják az összképet.

klasszikus.png

Rusztikus - Fehér konyhával is vissza a természetbe

Ha nem mersz bevállalni egy olyan konyhát, amelynek minden felületét fa borítja, de szereted a rusztikus hangulatot, akkor ez a te konyhád. A fehér plafon tiszta ragyogásából szem elé kerülő fa mestergerendák, a durva kidolgozású asztal és polcok együtt fantasztikus atmoszférát teremtenek. Ennél a konyhatípusnál ragaszkodj az egyszínű, fehér falakhoz. Azonban bátran rakjál ki az ablakpárkányba és a pultra is több zöld növényt dekorációként, ezzel szinte behívva a természetet otthonodba.

rusztikus.png

Szűk térből is a maximumot - a fehér szín tértágító hatása

A fehér tágítja a teret, ezért sokan választják ezt szűk konyhájukhoz. Az élénk és sötét színekkel viszont pont az ellenkező hatást éred el, ezért is célszerű fehér bútorokat választani a kicsi konyhákhoz. Fogadd meg az iménti tanácsot a munkalap választásakor is és dönts egy halvány barna árnyalat mellett, konyhád pedig garantáltan tágasabbnak tűnik majd.

szu_k.png

Két unalmasnak hitt szín találkozása - egy szürke és fehér páros

Ne félj a szürke színtől, hiszen 2017-ben az egyik legdivatosabb megoldás lesz a konyhákban. Egy olyan konyhában, ahol a fehér szín uralkodik, a szürke egyaránt jól mutat bútorokon és egy-egy falfelületen is kiegészítőként. Jusson eszedbe, hogy a kevesebb néha több, vagyis esztétikusabb, ha csak egy falat színezel szürkére, vagy a szürke bútorok mellé választasz fehér fiókokat és szekrényeket is konyhádba.

szu_rke.png

Formabontó falak - tégla ötletek fehér konyhába

Ha szeretnéd feldobni az egyik falat fehér konyhádban, de nem találsz olyan színt, amely passzolna bútoraidhoz, akkor nyúlj bátran a téglához. A legmodernebb bútorokhoz inkább a fehérre festett tégla illik, más esetben nyugodtan használd a klasszikus téglaszínt, ami izgalmasan töri meg a fehér falak monotonitását. Bármelyik mellett megoldás döntesz is, abban biztos lehetsz, hogy igazán otthonossá varázsolja majd lakásod.

te_gla.png

A (túl) modern hófehér

Ahogy fentebb is említettem, a legalapvetőbb szabály a fehér esetében, hogy mindig társítsd valamilyen más színnel. Önmagában ugyanis könnyedén teheti unalmassá konyhádat, a tágas terekben pedig az üresség hatását kelti. Ennél a konyhánál a minimalista stílus kissé megtöri a fehér egyhangúságát, de ezt a fajta megoldást csak akkor ajánlom, ha igazán bátor vagy.

modern.png


Ha érdekel, hogyan lehet panelban is egy ütős, igazán modern konyhád vagy nem akarsz lemaradni a 2017-es konyhai trendekről, akkor böngéssz tovább blogunkban. Számos hasznos tanácsot és izgalmas konyhai összeállítást találsz még ide kattintva »